Pavasaris. Augalai pasipuošia trapiais žiedeliai ir šviesiai žaliais lapeliais. Viskas keičias, bunda iš žiemos miego ir prasideda iš naujo. Pavasaris - puikiausiais metas pradėti iš naujo. Tai va, pagalvojau, kad pirmas mėginimas rašyti blog'ą buvo nelabai vykęs... Kažkaip labai tingėjos... O dabar ir vėl ūpas atsirado (tikiuosi, kad ilgam šį kartą).
Savaitgalį sulaukiau komentarų, kad žinau daug įdomių dalykų apie Vilnių (kur nueiti, ką pamatyti ir t.t.) ir galėčiau jais pasidalinti. Juk tikrai galėčiau! Bus proga ir pačiai daugiau sužinoti, ir kitus apšviesti, ir blog'ą atgaivinti. Taigi, pasižadu rašyti dažniau ir apie įvairius dalykus. Prašom laikyti kumščius, kad man pasisektų. :)
Na, o šiam kartui mano mėgstamiausi kepti varškėtukai. Skaniausi su trintomis braškėmis (kaip tik tokių pasisekė aptikti šaldiklyje).
Produktai:
- 3 pakeliai varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 3 šaukštai cukraus (jei mėgstat saldžiau, tai cukraus reikia dėti daugiau);
- Žiupsnelis druskos;
- 300 g miltų;
- Aliejaus kepimui;
- Uogienės, trintų uogų, grietinės ar dar ko nors padažui.
Paruošimas:
- Varškę sumaišyti su cukrumi, druska ir kiaušiniais;
- Įmaišyti miltus ir minkyti tešlą tol, kol nebelips prie pirštų;
- Iš tešlos suformuoti norimo dydžio blynelius ir apvolioti miltuose;
- Dėti varškėtukus į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti kol gražiai apskrus;
- Iškeptus varškėtukus sudėti į lėkštę ir paskaninti uogomis.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą