2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Šašlykai vasaros savaitgaliui
















Štai, pagaliau sulaukėm vasaros. Kažkaip seniau tas vasaros atėjimas labiau jausdavosi - mokykloj prasidėdavo masinis per metus aprašinėtų knygų trynimas, universitete laukdavo sesija, o po to jau ir užtarnautos atostogos. O dabar lyg ir nieko naujo. Ateini į darbą, atverti naują kalendoriaus lapelį ir dirbi toliau, o poilsio valandėlę pasvajoji apie laukiančias savaitėlės atostogas. 

Kartais visai pasiilgstu to jausmo, kai pabundi ryte ir žinai, kad dar tris mėnesius nereikės niekur skubėti, o laisvo laiko bus į valias. Pasiilgstu tų dienų, kai patogiai įsitaisai sūpynėse ir valandų valandas skaitai knygą, ir suvalgai daugybę porcijų ledų. 

Ir dar pasiilgstu visokių ant žarijų keptų skanumynų, pavyzdžiui, vištienos šašlyko. Tokio lengvo, minkšto ir skanaus...
















Produktai:
  • 600 g vištienos krūtinėlių;
  • 2 dideli apelsinai;
  • 4 v.š. sojų padažo;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 a.š. garstyčių granulių;
  • Prieskonių (dėjau vištienos prieskonius ir čili pipirus).
Paruošimas:
  • Išspausti apelsinų sultis. Į jas supilti sojų padažą, medų, smulkintus česnakus, garstyčias ir prieskonius;
  • Vištieną supjaustyti gabaliukais ir sudėti į marinatą;
  • Palikti bent kelioms valandoms;
  • Iškepti ant žarijų.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą