Ryte per radiją išgirdau, kad šiandien yra Tarptautinė blogerių diena. Sveikinu visus visus blogerius (net ir save, nors ir retai rašančią) ir ta proga dalinuosi nauju receptu.
Gėda prisipažint, bet dar nebuvau ragavusi kuskuso. Kažkaip vis nesurizikuodavau ką nors iš jo pasigamint. O šį savaitgalį sumąsčiau, kad reikia išmėginti kažką naujo. Kuskusas tam puikiai tiko. Pataikiau. Salotos išėjo lengvos, o kartu ir sočios. Skanios ir šiltos, ir šaltos.
Produktai:
- 400 g kuskuso;
- 600 ml vandens;
- 1 sultinio kubelis;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 300 g maltos mėsos;
- 2 pomidorai;
- 1 didesnis agurkas;
- 100-200 g tarkuoto sūrio;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Petražolių.
Paruošimas:
- Užvirinti vandenį, įmesti sultinio kubelį, suberti kuskusą ir uždengti;
- Puodelį nukelti nuo viryklės ir uždengus palaikyti 5 min.;
- Įmaišyti aliejų;
- Maltą mėsą apkepti (be aliejaus), pagardinti druska ir pipirais;
- Agurką su pomidorais supjaustyti mažais gabaliukais ir su malta mėsa įmaišyti į kuskusą;
- Apiberti tarkuotu sūriu ir papuošti petražolėmis.
SKANAUS!
Šaltinis: ,,Geriausi receptai“, 2011 m. Nr. 1(18)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą