2011 m. birželio 28 d., antradienis

Mėsos pyragas su čiobreliais
















Pamenu, kaip vaikystėj eidavom skinti čiobrelių ir pievos saldžiai kvepėdavo, o aplinkui dūgzdavo bitės. Tik ir žiūrėk, kad neįgeltų. O po to tuos čiobrelius džiovindavom, dėdavom į drobinius maišelius ir palikdavom šaltiems žiemos vakarams, kai taip norisi puodelio šiltos žolelių arbatos.

Taip buvo tada. Seniai. Vaikystėj. O dabar atrandam naujų čiobrelių panaudojimo būdų. Ir patikėkit, jie puikiausiai tinka ne tik arbatai, bet ir gardiems pyragams.

Produktai:
  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 400 g maltos mėsos;
  • 2 pomidorai;
  • 1 saldžioji paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Ryšulėlis čiobrelių;
  • Petražolių;
  • Sojų padažo;
  • 1 kiaušinis;
  • Juodųjų pipirų;
  • Sviesto kepimo indui patepti.
Paruošimas:
  • Mėsą pagal skonį pagardinti sojų padažu ir apkepti;
  • Pomidorus ir paprikas supjaustyti kubeliais, įspausti česnaką, sudėti smulkiai kapotus čiobrelius ir petražoles;
  • Daržoves sumaišyti su apkepta mėsa, pagardinti pipirais, įmušti kiaušinį ir išmaišyti;
  • Tešlą iškočioti ir kloti į sviestu išteptą indą;
  • Subadyti šakute;
  • Suberti įdarą ir užlenkti tešlos kraštus;
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

SKANAUS!

Įkvėpimo šaltinis:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą